
İlham Verici Buluşmalar - Rabia Kocatürk Avcı
Mimarlık ve Felsefe eğitimi aldım ama aslında her ikisinde de hep sanat baskındı… Küçük yaşlardan beri resim yapıyorum.. Duygularımı düşüncelerimi olaylara bakışlarımı tuvallere kağıtlara ve hatta dijital olarak illustrasyonlarıma aktarıyorum.. Her zaman yanımda bir defter bulunuyor ve içimde biriken kaygıyı acıyı sevinci kağıda döküyorum.. Kendi ruh prizmamdan çıkanlar başka ruh prizmalarında başka renklere bürünüyor.. Bu duygularımı yeniden tanımlama ve aktarma hali duygularla temas halini reromantic olarak tanımlıyorum… bu yeniden romantic yolculuğu podcastlerimde de anlatıyorum..
Sanatımı ruhu bulmak olarak tanımlıyorum… Doğru yanlıştan ziyade bir ruha hitap ediyor olması sanatın önemlidir ve ben de bu ruhu takip etmeye özenle devam ediyorum…
Sanat hayatın her yerinde hep olmalı.. çünkü ruh hayatın her yerinde.. üzerimde taşımaktan insanların üzerinde gördüğüm mutluluk paha bililmez…
Sanatım zamanla gerçekten fe evrildi… ilk başladığjmda karakalemdi sonra ilk kez bir tuval almıştım 2010 yılında tamamen kendimi serbest bıraktığımda çıkan resimler hem GSF hocaları hem kendi temel tasarım hocalarım tarafından çok beğendildi… oğlum olduktan sonra yağlı boya ve akrilik kullanmak zor olduğundan sulu ve kuruboyalarla onun için bi şeyler çizmeye ve aslında soyut resimden evrilmeye başlayan desen yolculuğu başka kapılar açtı… farklı ruhlar keşfetmemi sağladı..
Bir sanatçı olarak hiç bilmediğim halde çizdiğim bir gözün aslında kadim sembolik anlamlar ifade etmiş olduğunu gördüğüm zamanlar kendi ruhumun dünyanın ruhuyla birleştiği zamanı hissettiğim andı… Başarısızlığım aslında inatla reddettiğim resimlerimi paylaşmak satmaktır.. 14-15 yıllık bir sürecin sonunda karar verdim bu geç kalış başarısızlıktır benim için
Aslında sanatın her ruh için olduğunu düşünüyorum.. Özellikle kısıtlı bir çevrenin elinde olması ruhu paylaşmayı zorlaştırıyor. Resim hakkında düşüncesini duygusunu söylemeye çekinen insanlar var.. Halbuki kalbinde hissediyor ama yanlış düşünmüş olmaktan korkuyor halbuki hissin doğrusu yanlışı yoktur.
Ben bu konuda mimarlık eğitimimin katkısını görüyorum. Beklentilerden arzulardan bir büyü çıkarmaya alışığız.. Aksine bir spariş resim benim kişinin ruhuna bağlanmamı ve daha yoğun bir ruhla üretmemi sağlıyor.
Dünyayı zaten ancak sanat değiştirebilir. Sadece resim değil, müzik, mimarlık, sinema bize başka pencereler duygular hisler aşılar… Ve toplum bu şekilde başka düşünmeye başlar.. modern mimarlığın modern resmin eşitlikçi bakış açısı o dönemde eşitlikçi bir dönemi getirmiştir.
Modern sanat yaptım oldu değildir. Modern sanat bir soyutlamadır. Duyguyu en küçük birimle anlatabilmektir. Ve illa ki meanifestoya ihtiyaç duymamalıdır. Ruh ve duygu hissettirmekse amaç ve hissettirdiği duygu (her zaman güzellik de olmamalı bu duygu tiksinti de olabilir) yeterliyse sanattır. Bazen sansasyon yaratmak amacıyla sanatın kullanıldığını düşünüyorum..
Etiketler
Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
Kategoriler
En Çok Okunan Yazılar
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
GÜVENLİ ÖDEME
Anında Güvenli Ödeme
ÜRÜN GARANTİSİ
Eserler Faturalı ve Sertifikalıdır.
KOŞULSUZ İADE
14 Gün İçinde Koşulsuz İade
HEDİYE PAKETİ
Sevdiklerinize Sanat Eseri Alın