İlham Verici Buluşmalar - Gülşah Doğan - No99 | Sanatla Kalın

SANATI GİYİN, SANATI YAŞAYIN, SANATI PAYLAŞIN.

İlham Verici Buluşmalar - Gülşah Doğan
İlham Verici Buluşmalar - Gülşah Doğan
2000 yılında Adıyaman’da doğdum, İÜHF’ten mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Teknikerliği Bölümü’ nde eğitim almaya başladım. 2025 yılında sanal animasyon stüdyosu olan “studio haket” i kurdum.
Bir sanat dalında üretim yapıyorum fakat yaptığımın sanat olup olmadığı hususunda bir şey söyleyemem. Sanatçı kulağa övgü gibi geliyor, kendimi resim çizen, animasyon yapan biri olarak tanımlamayı tercih ederim. Sanatçıdan kastınız sanat dallarında üretim yapan kişiyse eğer yüceltilmeye değer bulmuyorum, başka herhangi bir meslekten daha önemli olduğunu düşünmüyorum.
No99 halihazırda sayılı edisyonlar halinde baskı yapıyor. Altında yatan motivasyonun seriden ziyade bedii üretimle hareketlendiğini hissediyorum. Ticari bir meta hâline geldiğini düşünmüyorum.
Resimlerim zaman içinde değişmez, iyiye doğru gitmezse resim çizmenin benim için pek de bir anlamı kalmaz. Hiçbir zaman en güzel resmimi çizmeyeceğim için hep resim çizeceğim. Resimlerim zamanın ötesine geçer mi bilmiyorum, resim ister istemez bir insanın, en azından benim kalıcılık ihtiyacıma koşuyor, tabii ki kalıcı olmasını isterim ama böyle olacağını söyleyemem, fazla iddialı.
Henüz bir başarı veya başarısızlık yaşamadım. Yaşadıysam da aklımda kalacak kadar önemli değiller.
Maalesef bu durum birçok alanda var. Ancak nihayetinde güzelin kıymetini bulduğunu düşünüyorum. Bu durumun beni yalnızca daha çok çalışmaya itebileceğini söyleyebilirim.
Tabi ki , aksi halde daha iyisini çizemem. Sipariş resim çizdim fakat onları tamamen kendi tarzımla, keyfime uygun bir şekilde hazırladım. Sipariş resimde bir sakınca görmüyorum, bazı usta ressamları yalnızca sipariş resimleri hatırlıyoruz bugün, Ingres iyi bir örnek olacaktır
Eskiden toplumsal olarak bir etkisi olmadığını düşünür, aç insan güzel bir resme bakınca ya da iyi müzik dinleyince doymaz derdim. Fakat neredeyse düşünmenin yasaklanmaya çalışıldığı bir ortamda, salt düşünmekle yetinmeyip bir de bunu ifade etmenin toplumsal etkisinin olmayacağını söylemek mümkün değil.
İlgimi çeken bir yaklaşım değil. Gerçek sanat bir bağlama açıklamaya ihtiyaç duymaz. Bir konser veya tiyatro öncesinde şarkıcının, oyuncunun sahneye çıkıp biz şimdi bu şarkıda şunu şunu anlatacağız şeklinde felsefi kavramlarla süslediği metni okuyup sonrasında gösteriye başladığını hayal bile edemeyiz. Aynı durum plastik sanatlar için de geçerli olmalıydı. Meydana gelen eser eğer sağlamsa kimsenin açıklamasına ihtiyaç duymaz.
Etiketler
Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
GÜVENLİ ÖDEME
Anında Güvenli Ödeme
ÜRÜN GARANTİSİ
Eserler Faturalı ve Sertifikalıdır.
KOŞULSUZ İADE
14 Gün İçinde Koşulsuz İade
HEDİYE PAKETİ
Sevdiklerinize Sanat Eseri Alın